Wilt u weten of u gezond eet?  Neem contact op

Emotie-eten

Eigenlijk willen we allemaal hetzelfde: ons leven vullen met alleen maar prettige dingen. Aan negatieve emoties gaan we liever voorbij. Een zak chips, een pak koekjes of een reep chocolade verder voelen we ons al veel minder moe, onrustig, verdrietig, boos of…

Helaas heeft deze strategie op termijn ook nadelen: overgewicht, je niet fit voelen, en een slecht gevoel over jezelf zijn allemaal redenen voor een negatieve stemming.

En dan is de cirkel rond.

In het voorjaar van 2013 heb ik de nascholing voor diëtisten ‘Uit de ban van emotie-eten’ van Joanna Kortink, Artiva, gevolgd. Deze cursus gebruik ik als basis in de begeleiding van mensen die zich willen onttrekken aan de vicieuze cirkel van het emotie-eten.

Met behulp van mindful eten en drinken help ik u weer onderscheid te voelen tussen maaghonger en andere soorten honger. Maar uw hoofd speelt ook een rol: welke saboterende gedachten heeft u, en hoe laat u die steeds opnieuw weer los.

Met diverse oefeningen proberen we samen de cirkel van het emotie-eten te doorbreken.

Contact met Milou Vugts

Bent u op zoek naar adviezen voor gezonde voeding? Advies bij overgewicht, ondergewicht of bij voedselovergevoeligheden? Wilt u weten wat u het beste kunt eten in verband met diabetes, COPD, hart-en vaatziekten, maag- darmklachten? Of wilt u een intensievere begeleiding vanwege emotie-eten? U kunt ons vrijblijvend een e-mail sturen op info@milouvugts-dietist.nl of ga naar contact.

Ga naar contact

Ben jij op zoek naar een diëtist?        Neem contact op